Träning och teamkänsla.

Starka och snabba medarbetare

Har ni hungriga toppresterare som vill maxa formen eller ett gäng som skulle må bra av att komma igång med sin träning? Förmodligen har ni en stor variation bland era medarbetare. Med Löpskolans företagslöpning är det möjligt att träna tillsammans för att utvecklas i sin löpning och samtidigt göra något roligt och hälsofrämjande med sina kollegor. Alla kan vara med.

Löpskolans företagslöpning betyder organiserad löpträning i grupp i direkt anslutning till arbetsdagen – på morgon, lunch eller efter arbetsdagens slut. Vi kan erbjuda ett smörgåsbord av löpteknik, olika former intervaller och löpstyrka. Vi anpassar alltid innehåll, nivå och omfattning efter era önskemål.

Vi tror på lärande inslag.

Vårt mål är att passen ska ge kunskap, inspiration och motivation till mer rörelse och träning bland deltagarna. Löpskolans företagslöpning ska ge effekt i längden och vara en investering.

Varför inte börja med att boka Löpskolans workshop i löpteknik?

Företagslöpning hos er?

Lämna era uppgifter så ringer vi upp!

Några av Löpskolans företagskunder

Svenska Spel, Iterio AB, Esatto AB, Stockholms Stad, Sundbybergs Stad och idrottsföreningarna på Migrationsverket, Ellevio och Naturvårdsverket. Goda referenser finns.

Vi är intresserade!

”Vi försöker främja hälsan och ta ansvar för den”

Eriksdalsskolan i Stockholm är inne på sin tredje säsong med Löpskolan. Löpskolan har träffat rektor Happy Hilmarsdottir och biträdande rektor Lotta Olsson för att höra deras tankar om Löpskolan som är en del av skolans hälsoarbete.

Hur har uppstarten med Löpskolan varit i höst?

Happy: Vi startade på ett lugnt sätt genom att prata om att löpning är för alla och med ett separat tillfälle för de som inte varit med tidigare. Första tillfället var det 15-16 st. nya medarbetare med på löpningen. Det har gett resultat, att inte ge upp. Man måste vara uthållig som arbetsgivare. Det är svårt att locka till sig de som inte redan är frälsta, men det har vi lyckats med. Det är väldigt roligt. Vi försöker främja hälsa och ta ansvar för den. Det har gett ringar på vattnet, man pratar löpning och hälsa här på skolan.

Hur gör ni i praktiken för att främja hälsan?

Happy: Utöver friskvårdsbidrag och friskvårdstimma erbjuder vi löpning och yoga i anslutning till arbetstid. Vi ser till att det finns förutsättningar som praktiska möjligheter. För tillfället behöver vi fixa fler duschmöjligheter, omklädningsrum och skåp. Personal med småbarn kan ha svårt att träna hemma, vi uppmuntrar till träning på dagtid vilket underlättar för småbarnsföräldrar.

Lotta: Vi tar upp även friskvård löpande på arbetsplatsträffar och medarbetarsamtal. Vi går själva omkring i löparkläder. Personalen och elever ser att vi sitter i träningskläder på möten för att vi ska ut och springa när mötet är slut. Det ger en stor signalfaktor. Personal har nu också börjat också gå runt i träningskläder.

Happy: Om jag har cyklat till jobbet byter jag inte om efteråt eftersom jag ska löpträna under dagen. Det är bra att hela skolan ser att jag rör på mig.

Vilka effekter ser ni av ert hälsoarbete?

Lotta: Det är fler som börjat cykla och springa till jobbet. Flera har förbättrat sin löpning från 70 till 60 min. Medarbetarna tar i sin tur med sig sina barn i detta. Vi får ut mycket av att personalen är aktiv.

Happy: Löpskolan ger positiv gemenskap, glädje och ökat välbefinnande och övertygad om att det ger ökad hälsa.

Hur kommer det sig att ni fortsätter anlita Löpskolan?

Happy: För oss är det jätteskönt att det kommer någon utifrån som inspirerar. Vi är idrottslärare båda två och har sysslat mycket med idrott. Många ledare kan köra skiten ur en grupp men Löpskolan erbjuder något med spets. Löpskolan har en unik kompentens om löpning och grupper.

Lotta: Ingen blir bortskrämd från att delta. Det är ingen ledare som vrålar utan det ger en positiv förstärkan. Alla kan utvecklas och få feedback med fingertoppskänsla.

Happy: Ledarna är fina i sitt bemötande. En människosyn som är inkluderande och tillåtande. Ledarna har oerhört mycket kunskap och brett register och kan anpassa det efter gruppen och ser till att alla kan vara med. Ledarna lyssnar på gruppen.

Lotta: Alla får med sig nya redskap hela tiden. Ledarna är mycket tydliga i sina instruktioner och det är variation på passen. Det är också en träffpunkt eftersom det är medarbetare från både skola och fritids. Många får träffas!

Happy: Medarbetarna förstår nog inte vilken hög kvalité det är från ledarna. Jag brukar säga att ni ska veta att ni har fått väldigt högt nivå på Löpskolans coacher, så är det vanligtvis inte. Det är en sådan kvalité från ledarna och därför kan det bli en framgång. Det ger mycket för oss som arbetsplats. Alla känner sig sedda!

Vad har ni själva lärt er på Löpskolans pass?

Lotta: Jag har lärt mig springa mer skonsamt. Det är skönt att själv träna för det ger bättre fokus, koncentration och effektivitet. Vi är oerhört nöjda med Löpskolans koncept. Det är också roligt med alla eventen Löpskolan har.

Happy: Jag är en van löpare och har lärt mig mycket. Vi är uthålliga med hälsoarbetet och vill fortsätta med Löpskolan!

@lopskolan