Webb-TV: Rörlighet för löpare

Webb-TV: Rörlighet för löpare

I det nioende avsnittet av Löpskolans webb-TV-serie tar jag upp ämnet rörlighet. Hur bör man tänka kring löpning och rörlighetsträning? Serien presenteras i samarbete med Magasin Spring, Sveriges nya löpartidning.


Lopskolan_simonforsberg_lopning

Under 10 avsnitt av webb-TV-serien Löpskolan lär jag steg för steg ut hur du förbättrar din teknik och ditt löpsteg. Jag går igenom olika aspekter av löpteknik, alltifrån hur du får rätt armpendling till hur du undviker skador.

Träna löpteknik med Löpskolan och Spring

Kanske satsar du på milen eller marathon? Är du nybörjare och vill komma igång? Nu har du chansen att prova på Löpskolans effektiva metod under en workshop på 90 minuter.

 

Läs mer: Träna löpteknik med Löpskolan och Spring
Veckans avsnitt handlar om vikten av rörlighet. Där efter följer Avsnitt 10 – hoppstyrka för löpare.

Bör man träna rörlighet som löpare?

Löpare är inte kända för att vara särskilt viga. Det är en anpassning till löprörelsen som gör att vi bli stela, eller låt mig istället använda ordet ”stabila”, och det i stor utsträckning en nödvändig anpassning för att kunna kanalisera vår energi i löpriktningen. Vår västerländska livsstil gör många av oss stela och i kombination med mycket löpning kan det leda till att gvi tappar förmågan till grundläggande funktioner i kroppen. I veckans avsnitt utvecklar jag resonemanget kring löpning och vikten av rörlighetsträning såsom dynamisk rörlighet och stretch. Kolla in veckans avsnitt och övningar här:

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

@lopskolan