Antiinflammatorisk kost

Antiinflammatorisk kost

Då var det dags igen att prata om ett ämne där det finns många åsikter och myter, den antiinflammatoriska kosten. Finns den?

Enligt tidningar och andra aktörer så orsakar vissa livsmedel inflammation i din kropp varför du bör äta enligt deras rekommendationer. Självklart kan en sorts inflammation eller reaktion ske när du äter mat du är allergisk mot eller får korsreaktion av. Men med det undantaget sker oftast inflammationer i din kropp av fyra kända faktorer; rökning, sömnbrist, fysiskt inaktivitet samt för mycket fettmassa på din kropp. När det gäller kosten, med undantag vad vi precis nämnde här ovan, finns det väldigt lite evidens bakom.

Nu baserar vi det hela på den forskning som finns och inom det är det oklart vad en antiinflammatorisk kost är. Däremot kan allsidig och bra kost påverka dig positiv i din livsstil vilket i sin tur gör att du håller dig friskare!

Dessutom är inte alltid inflammationer dåliga, utan dem dör vi till och med. Inflammation är en livsnödvändig del i ditt immunförsvar och din kropps sätt att försvara sig mot infektioner och skador. Så med andra ord, våga ifrågasätta var källan kommer ifrån eller vem de är, vad är syftet med reklamen/dieten/artikeln?! Ät allsidigt och närproducerat i den mån du kan och självklart enligt tallriksmodellen så behöver du inte oroa dig denna gång heller!