Tre superfrön du inte får missa!

Tre superfrön du inte får missa!

Kan något så litet göra stor skillnad?
Ja! Så är fallet när det gäller dessa tre superfrön; chiafrön, linfrön och solrosfrön. De förhöjer inte bara tuggupplevelsen och smaken utan deras superkrafter gör mycket mer än så.

Chiafrön innehåller en hel del protein vilket inte alltid är så lätt att få i sig till frukost eller mellanmål. För dig som tränar flitigt eller vill bygga muskler kan chiafrön bidra. Omega 3 fetter, och mineraler som kalcium, kalium och magnesium finns också i dessa små, svartgråa frön.

Linfrö är bra för hjärtat samt har bra effekt på en trög och orolig mage. Innehållssedeln för detta frö är omega 3 fetter, mineralerna kalium, fosfor, magnesium och järn. Se till att äta dem hela då vissa onyttiga ämnen avges när de krossas.

Solrosfrön gör huden smidig tack vare deras höga halt av vitamin E. Vitaminet ökar elasticiteten i huden och skyddar mot solens skadliga strålar. Solrosfrön är också rätt proteinrika, innehåller omega 3 och 6 samt är fyllda med vitamin B1, järn, magnesium och zink.

Gemensamt för dem alla tre är att dem har högt fiberinnehåll vilket är bra för att få tarmarna att fungera bra, är mättande och sänker blodfettet i kroppen. Samtliga frön är enkla att strö över müslin, gröten eller baka bröd och släng i dessa. Ha dem för sig eller gör som vi, kombinera dem!