Din nacke är också en muskel!

Din nacke är också en muskel!

Din nacke är också en muskel som alla andra på din kropp och en lite knepig en som har lätt för att stelna till och skapa smärta. I vårt tidigare inlägg om nackbesvär fick du tips om övningen dubbelhakan där du jobbar framåt och bakåt med din nacke för att få upp rörlighet och aktivera de muskler som är inblandade. Idag kommer du att få jobba på samma vis, fast med sidomusklerna i din nacke.Du kommer inte bara att aktivera och stärka upp dina sidonackmuskler utan även skapa ett större rörlighetsomfång som kanske kan vara orsaken till din spända nacke.

Det viktiga i genomförandet är att det går långsamt, jämnt och rakt i rörelserna och att du endast försöker  att använda nackmuskulaturen. Nudda golvet och sen upp mot motsatt axel och behåll blicken framåt, jobba som att ditt huvud var pendeln på en klocka.

En sådan enklare övning kan vara jobbigare än vad du tror så skynda långsamt och ge det tid. Denna övning i kombo med dubbelhakan ovan kommer göra underverk för din stela nacke och anhängande besvär.

Klicka in för att se vår video om nack-situps.