Drakar och demoner

Drakar och demoner

Den ultimata kroppskontrollsövningen där du använder både fot-, knä och höftled i ett samt stärker samtliga av dem på en och samma gång är draken. Samspelet mellan dessa tre leder är av största vikt för att kunna få till ett vältajmat löpsteg för ett mer ergonomisk, tillika ekonomiskt, löpsteg. För dig som vill ha en ytterligare utmaning och belasta ditt baklår lite till så finns det draken 2.0. Behärskar du båda dessa och du behöver en större utmaning än så, då skall du testa draken med rotation!

Om vi dissekerar övningen i tre delmoment så är det första delmomentet då du skall luta över din överkropp framåt tills din kropp ”ligger” parallellt med underlaget du står på. Samtidigt som din överkropp lutar framåt så följer ena benet med uppåt från att du står på benet tills att benet pekar rakt bak och även ”ligger” parallellt med underlaget du står på. Tredje och sista delmomentet är att det sker en rotation i din överkropp mot motsatt sida av det ben du står på. Ett tips här är att du håller i en lång pinne eller käpp bakom ryggen så du får lite mer stöd med balansen i själva rotationsmomentet, alternativt sträcker på dina armar som flygplansvingar.

Rotationsmomentet på din överkropp tar den ”vanliga” övningen draken till en hel annan nivå för din kroppskontroll. Du kommer till och med att få demoner i ditt huvud på hur svår det blir att stå rätt och kvar på ditt ståben, men ge det tid så kommer du även tämja både demonerna och övningen.

Klicka in för att se vår video om draken med rotation