Dubbelhaka är inte alltid så dumt

Dubbelhaka är inte alltid så dumt

Dubbelhaka är oftast inte förknippat med något positivt eller något du eftersträvar. Men om du använder det till din fördel som rörlighetsövning för din nacke kommer du märka positiva effekter. I vår vardag är skapar stillasittande kontorsjobb negativa följder. Stela skuldror, axlar och nacke är några av dem och ibland så illa att smärta kan uppkomma. I början kanske det mest handlar om när du jobbar för många timmar i sträck men med tiden kan detta förflytta sig till när du går eller till och med springer, du tar med dig stelheten hem helt enkelt.

Bästa medicinen, som vanligt, är träning. Att du tränar upp dina muskler när de är svaga eller ökar rörligheten i dem när de stelnar låter självklart. Att få de gjort är oftast mindre prioriterat innan smärta uppkommer. Kanske söker du upp en sjukgymnast eller PT som hjälper med lite övningar som du genomför tills smärtan är över. Sen glöms dessa ofta bort tills smärtan gör sig påmind igen.

En övning för din nacke som du kan göra när och var som helst är dubbelhakan. Du bjuder dina kollegor på lite kul underhållning samtidigt som du ger dig lite rörlighetsstyrka som förebygger nackproblem i framtiden. Dubbelhakan heter övningen och namnet kommer ifrån att du just skapar en dubbelhaka som du sedan sträcker ut. Övningen ökar blodgenomströmningen i din nacke samt sträcker på nackkotorna så att du stretchar ut din nacke. Nackmusklernas stelnad är oftast boven bakom nacksmärtor, så god rörlighet i dem är viktigt.

Klicka in för att se vår video om dubbelhakan.