Hur är det med din kroppskontroll?

Hur är det med din kroppskontroll?

I takt med att dina fötter, knän, höfter, rumpa och bål börjar bli starkare är det dags att utmana din kroppskontroll i sin helhet.
Hittills har vi mest isolerat muskelgrupperna i syftet att utveckla var och en av ovan nämnda så att dem synkar i harmoni med varandra inom sin muskelgrupp, stora som små. Nu stegrar vi upp utmaningen ytterligare genom att ge dig tips på två långsamma övningar som hjälper att synka ihop hela kroppspaketet.

Första övningen kan du dessutom använda som teknikträning av ditt löpsteg då du, utöver själva kroppskontrollövningen, kan jobba med löphjulet ur en teknisk synpunkt.
Se till att din fot är flexad (aktiverat med tårna pekandes mot smalbenet) under hela rörelsen samt går upp mot rumpan på uppvägen. På nedvägen skall knät alltid vara längre fram än foten för en bra isättning under dig.

Klicka in för att se vår video om vertikal kroppskontroll

Som ett bra komplement till löphjulet jobbar du med det andra övningsförslaget horisontellt istället. Genom att dra ut benet från kroppen horisontellt ställer du andra, nya krav på kroppskontrollen och balansen.

Klicka in för att se vår video om horisontell kroppskontroll