Mer bål för att nå nästa nivå!

Mer bål för att nå nästa nivå!

För ca en månad sen var vi inne på fördelarna av att träna din bål statisk och dynamisk på en och samma gång. För att bygga vidare på hur vi tränar din ”dimmer” (inre magmuskulaturen) får du idag två nya övningar som samarbetar med dina höfter/gluteer respektive axeln.
Anledning till dessa lite mer komplexa övningar är dels för att du skall fortsätta utvecklas och dels för att hitta synk mellan fler kroppsdelar vilket vi alltid använder i själva löpningen.

Först ut har vi björnen som ser så enkel och snäll ut men förändras snabbt efter några sekunder. Övningens syfte är att du ska utsätta din kropps mitt, bålen, för belastning. Genom att endast lyfta dina knän 1- 2 cm från underlaget utsätts din mage för ett härligt tryck/belastning som du skall stå statisk emot. De viktiga här är att du håller armar och lår raka rakt under dina axlar, respektive höfter, samt även 90 grader i axel-, knä- och höftled.

Klicka in för att se vår video om björnen

Vill du dessutom utmana dig ytterligare så finns en version två av denna övning där du i samma stilla position skall sära på knäna med motståndet av ett hip träningsband.

En annan härlig och krävande övning är armdrag x där du i en planka med rakarmsstöd skall dra ett träningsband mot dig samt hålla emot på tillbakavägen utan att tappa kroppshållningen och helst helt stilla i resterande kropp. Låter rätt enkelt, och för vissa kan det vara det, men rätt utmanande övning för dig som vill ha lite mer av det.

Klicka in för att se vår video om armdrag x