Fortsätt utmana din bålkontroll

Fortsätt utmana din bålkontroll

För några veckor sen pratade vi om den viktiga bålkontrollen, och hur den samverkar med pelvis (bäckenbenet) samt skillnaden mellan ljusknappen och dimmern i våra magmuskulatur.
För att fortsätta utmana våra muskler till utveckling behöver du byta ut övningarna med jämna mellanrum, si så där efter 4-8 veckor, beroende på hur ofta du tränar dem.
Tidigare har du fått testa på pelviskontroll liggande och stående och nu när du börjar bli bra på dem är det dags att börja testa lite nya övningar för fortsatt stabilitetsförstärkning.

Magpumpen är just en sådan övning och vi visar den i 3 nivåer att utvecklas inom. Det de samtliga har gemensamt är att ryggen skall pressas ned mot underlaget med hjälp av bålen och hållas så under hela övningen. Knäledsvinkeln att hålla under övningarna är
90 grader på nivå 1, 120 grader på nivå 2 samt 90-180 grader på nivå 3.

Klicka här för att se vår video om magpumpen.

Dessa övningar är lite av en personlig favorit att utföra när man är lagom uttråkad av att bara ligga och sola på stranden, man fixar brännan och ”brädan” på en och samma gång. Även om du redan vid det här laget förstått att brädan inte är det viktigaste, utan att kunna kontrollera samtliga bålmuskler, kan man ju alltid slå två flugor i en smäll!