01 aug Ät mer färgglatt och få i dig alla nyttigheter
Inspirerat av denna Pridevecka, som Stockholm står mitt i, blir dagens kosttips att äta mer färgglatt!
Alla regnbågens färger (samt svart och vitt som i näringsläran räknas som färger) bör vara med på din tallrik. Detta då färgerna speglar näringsinnehållet och olika färger ger olika näring därför det är viktigt att variera. Du behöver inte ha alla färger på tallriken på en och samma gång utan fördela ut dem under en hel vecka, då får du variation för både ögat och magen. Desto starkare färg på frukt, bär och grönsaker, desto nyttigare och bra för din kropp samt knopp är dem. Om du äter färgglatt och varierat inom samma ”färgfamilj” för frukt, bär och grönsaker kommer du troligen täcka alla behov när det gäller intag av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter. Med andra ord kan du se det som ett roligare sätt att tänka när det gäller att få i dig rätt saker!