Dags att stärka upp ryggen ytterligare

Dags att stärka upp ryggen ytterligare

I tidigare inslag har du fått jobba med ryggens a, b och c och fått leka superhjälte, med och utan pilatesboll, med superövningen superman. Nu är det dags att stärka din rygg ytterligare med hjälp av pilatesbollen, fast denna gång genom en dynamisk övning.

Att göra en vanlig kontrollerad ryggresning är en utmaning. När du väl har passerat den ribban är nästa steg att göra detsamma på en pilatesboll. Dagens tips är att göra det men även lägga på en ryggvridning åt vardera sida. Dels för att stärka din rygg i alla moment men också för att förlänga din statiska tid i högsta och tuffaste läget. På detta vis bygger du upp din rygg i samtliga moment löpningen kräver av din rygg.

Vill du göra utmaningen ännu större kan du se till att dina fötter är mot en vägg där tärna inte nuddar golvet. Lägger du till raka ben når du även den högsta utmaningsnivån för din rygg och kroppskontroll på bollen. Ta det i din takt och prioritera kontroll över boll och rygg före utmaningsnivå, kvalitén på utförandet betalar sig alltid mer!

Klicka in för att se vår vide om om ryggresningar med vrid på boll.