Så stretchar du framlåret för maximal effekt

Så stretchar du framlåret för maximal effekt

Framlårsmuskeln, quadriceps fermoris, är din största och mest komplexa muskelgrupp. Dels för att den är fyrhövdad och dels för att den består av fyra muskelbukar. Muskelns uppgift är att räta ut knät när du sträcker på ditt ben precis innan du skall sätta i löpsteget under dig. En god rörlighet i denna muskel är därför bra.

Många “varianter” av denna övning syns till ute i löparspåren, gymmen eller idrottsarenorna, men få är korrekt utförda. Till exempel som vår snygga bild som visas i detta blogginlägg, den är långt ifrån effektiv eller korrekt utförd även om den ser bildskön ut. Många kunder genom åren har just uttryckt att det inte känns när de stretchar sitt framlår men ändå känner dem stelhet och motstånd när de springer.

Till allas försvar så är övningen i fråga rätt komplex och har många delar du behöver ha koll på samtidigt. Du behöver även stretcha ut framlåret i över en minut för att ens kunna märka något resultat. Detta då det tar minst så långt tid för muskeln att bli rörlig, oftast upp till två minuter, beroende på hur stel du är.

Klicka här för att se vår video om hur du effektivast stretchar ditt framlår!

När du hittar rätt i övningen kommer du att få en “aha”-upplevelse!