Rafaels egna erfarenheter om mental träning

Rafaels egna erfarenheter om mental träning

Den mentala biten är ett komplext ämne att prata om, tro på och förstå!
För vissa är det självklart och för andra bara ”påhitt”. Jag själv var en av de som tyckte det var ”påhitt” tills jag en dag behövde och tog den hjälpen. Trots att jag gick in med inställningen att det inte kommer funka gav det med sig efter ett tag och förändring till det bättre började ske.
Det som tog längst tid att förstå var prestationsångest, det blev med hjälp av ramar och förtydligande/påminnelse om för vems skull jag gjorde min satsning som hjälpte och tog mig ur det. Prestationerna blev bara bättre med tiden, min egna press lyftes bort och jag kunde njuta av att tävla igen, när jag fick upp ögonen för ovan nämnda ämnen. Det kan tyckas självklart, men i dimman är allt mindre synligt.

Jag måste erkänna att det var mycket att ta in och förstå i början, men när exemplen började radas upp blev det enklare.
Det är just era exempel och frågor som är nästa steg i vår mentala avdelning med vår mentale guru Tjolle.
Nedan kommer en sammanfattning av de stora ämnena vi pratat om hittills, just för att kunna gå vidare med tydligare exempel och era frågor till årets kommande avsnitt inom det mentala!

Lyssna, lär och försök applicera!

//Rafael