Påverkanscirkeln

Påverkanscirkeln

Hur mycket energi lägger du på saker du inte kan påverka? Jag minns att när jag var ung och min elitkarriär inom friidrott började så la jag alldeles för mycket energi på att oroa mig om vädret skulle vara bra tävlingsdagen, hur vindarna skulle blåsa, vilka deltagare jag skulle möta. Jag till och med hade gjort placeringen i loppet klar i mitt huvud redan dagen innan start baserat på motståndarna och deras personliga rekord.

Nu i efterhand, med lite mer mogen hjärna, inser jag hur dumt det var då jag inte kunde påverka något av ovan faktorer överhuvudtaget. Jag kunde bara påverka mig själv, mina förberedelser, min inställning och mitt lopp!

I dagens avsnitt om den mentala styrkan pratar Tjolle om just detta ämne och det som i rätt termer heter påverkanscirkeln.

//Rafael