Återhämtning – ett av dina viktigaste träningspass!

Återhämtning – ett av dina viktigaste träningspass!

I vårt förra inslag kring löp- och intervallträning gav vi dig tips om hur du kan tänka när det gäller vila under- och mellan passen. Vi bygger vidare på temat och går in mer på detalj på vilket sätt du kan återhämta dig bättre mellan passen.
Vi tjatar ofta om denna återhämtning. Den är faktiskt minst lika viktig som dina träningspass. Speciellt för dig som inte är 20 längre. Hur ska du göra för att återhämta dig på bästa sätt då? Det finns många olika åsikter, tankar, idéer och förslag på saker du kan göra. Det finns lite färre bevis och forskning på vad som egentligen är bästa sättet. Det viktigaste är att du inte tränar eller påfrestar benen och kroppen för mycket de dagar du har återhämtning/vila. Sen är det alltid bra med blodgenomströmning eller lite rörelse som promenad för den mindre vane eller lättare jogg för den mer erfarne.
Här nedan kommer lite förslag på alternativ för dig som får dig att öka din återhämtning mellan passen på:

Kallbad är en sak som blivit väldigt populärt och omtalat sista decenniet. Det som i stora drag sker är att blodcirkulation i din kropp ökar som effekt av att ditt hjärta pumpar snabbare.  På så vis kan viss återhämtning likt en promenad eller lättare jogg ske via kallbad.

”Detta kräver sitt mod och att hitta rätt andning för att klara av att få ner andningen och hitta lugnet i vattnet. Det gör lite ont och för en badkruka är detta kanske inte riktigt rätt”

TENS by Flowlife är en uppfinning som minskar smärta och stimulerar nerver med små elektriska impulser. Med denna kan du återhämta dina muskler, behandla smärta eller lindra mensvärk. Du styr enkelt och smidigt din tens med tillhörande app. Kan sättas på valfritt område för att behandla.  Perfekt för trötta axlar vid mycket datorjobb, vader efter långpass eller baklår efter snabba intervaller.

”Väldigt kraftfull, enkel och effektfull på stela och ömma muskler”

Egen massage med hjälp av en roller lindrar din smärta och återuppbygger dina muskler. Placera massagerullen på spända muskelknutor och rulla för att öka blodcirkulationen och påskynda återhämtning.

”Väldigt enkelt och smidigt att göra hemma och ger bra effekt på trötta eller spända muskler”

Massagekudde eller Flowpillow heat är en uppladdningsbar och portabel massagekudde som erbjuder massageprogram (3st) samt infraröd värme. Den är skapad för dig som upplever smärta, stelhet eller bara längtar efter en skön stund. Flowpillow minskar även spänningar i dina muskler vilket får dem att slappna av snabbare.

”Perfekt för att knåda igenom en öm rygg eller spända vader. Den här är verkligen superskön så här kan man verkligen njuta”

Massagepistol eller Flowgun som den heter hos våra vänner på Flowlife. Med denna kan du massera utvalda muskler med upp till 3200 slag per minut och med 12 millimeters slaglängd. Den är djupgående, kraftfull och precis med olika munstycken till olika muskelgrupper. Enkel att använda och enkel att packa med sig. Den här är perfekt exempelvis för trötta och stela vader vilket kan vara orsak till flera problem som ex hälsporre och gubbvad.

”Flowgun är helt underbar och väldigt användbar och enkel. Det följer med flera munstycken för olika muskelgrupper. Den ger verkligen effekt på stela och ömma muskler.”

Återhämtningsbyxor eller Flowpression jobbar med pulserande tryckmassage. Hjälper dig med trötta ben och ger kroppens återhämtningssystem en boost. Detta minskar trötthet och ömhet, främjar blodcirkulationen och förbättrar återhämtningen. Att sätta sig en halvtimme med dessa framför tv:n efter ett hårt träningspass eller tävling är super. Benen får kramar som skapar en skön och behaglig känsla under och efter.

”Tänk dig att få hårda kramar runt hela benen. Det är väldigt skönt och ger en skön känsla efteråt. Du känner att benen fått genomblödning och blir lättare och klarar av mer/tuffare träning.”

Massage med hjälp av en terapeut är kanske det mest effektiva massagealternativet som mjukar upp dina muskler så att de slappnar av snabbare och på så vis sker en lokal muskulär återhämtning.

”Självklart hjälper en duktig massör mer än själva rollern, massagekudden, massagepistolen eller återhämtningsbyxorna i det långa loppet men det är en kostnads- och därmed prioritetsfråga”

Det viktigaste är att du tillåter dig att ha vilodagar så kroppen har en chans att både återhämta sig och ladda om inför nästa pass. Även sömn, vätska och kost är viktiga faktorer som påverkar din återhämtning som helhet samt hur snabbt din kropp återhämtar sig!

Ps. Som kund hos oss har du alltid 20% på Flowlifes produkter!