Here we plank again!

Here we plank again!

Genom åren har du fått tagit del av en riktig plankkavalkad från oss, allt från den traditionella plankan med underarmstöd och rakarmstöd till plankan med rörelser inblandade eller den med extra motstånd. Effekten du får av den statiska bålkontrollen och styrkan efterliknar det arbete din bål gör när du springer så det är bra att du lägger in den i ditt träningsprogram/vecka.

En tuffare variant på plankan är den när du gör den med en pilatesboll under armen. Detta balanskrävande underlag skapar en bra utmaning för din bålkontroll som tar dig ytterligare ett steg längre i din bålstyrkeutveckling. Viktigt att veta för dig är att dina axelleder utsätts för stark utmaning varför du bör ta det försiktigt i början. Se till att använda din andra arm på motsatt hand till hjälp för att hålla stabiliteten i axelleden. I dagens inlägg har vi valt att fokusera enbart på dina sidomuskler då det är dem som oftast glöms bort i bålträningen. Självklart går det att göra samtliga plankövningar på boll.

Klicka in för att se vår video om sidoplankan på boll

När din stabilitet är god och sidoplankan på boll inte längre är en utmaning kan du gå vidare och göra  sidoindrag med bollen. Då utsätter du dina sidomuskler för en riktigt tuff utmaning. Hur många klarar du?

Klicka in för att se vår video om sidoindrag på boll