Klarar du plankan en nivå till?

Klarar du plankan en nivå till?

Året börjar lyda mot sitt slut och vi avslutar vårt träningsår med att bjuda på ett av våra favoritbålpass, nästa nivås planka. Tidigare har du fått ta del av den traditionella plankan med både underarmsstöd och plankan med raka armar  samt plankan med rörelse.
Nu skall du kombinera samtliga varianter tillsammans med, enligt oss i alla fall, bästa träningskompisen gummibandet. Att vi gillar gummibandet så mycket är för att det är enkelt att ta med sig överallt då det varken tar någon större plats eller väger speciellt mycket. Det ihop med att det kan höja nivån på i stort sätt alla övningar gör inte saken sämre!

Det som kan vara lite klurigt i just denna plankversion är var och hur du skall fästa gummibandet. Bords- eller sängben brukar funka då de både har tyngd att stå emot och bra ben att fästa vid.
Själva gummibandets motstånd sätter du i samma linje som naveln för att du verkligen skall få jobba med att aktivera bålen under hela övningscirkeln!

Klicka in för att se vår video om nästa nivås planka

Du hittar förslag på antal sekunder och repetitioner när du klickar in, anpassa efter den nivån du klarar av. Du kan utgå från att köra 3x30sek + 30 reps. Lycka till!