Step up-hopp för mer driv och power i löpsteget

Step up-hopp för mer driv och power i löpsteget

I förra veckan fick du tips på en explosivare och mer krävande vad- och spänstövning för dig som kommit lite längre i din styrke- och teknikutveckling, nämligen yoyohopp.
Fortsätter vi i samma spår, att utveckla explosiviteten, i resterande del av löpsteget så kommer vi till step up-hopp. Vi har tidigare tipsat dig om step up-hopp som grundövning samt stegring av den övningen. Du har även fått ta del av den tuffare varianten av övningen med step up +.

Step up-hopp, som är nästa steg i övningens kedja, är en frånskjutsstärkande övning som hjälper dig att få kraft i frånskjutet av löpsteget efter att benet mött marken. Den kraften du skapar, tillsammans med vadmuskelns stötdämpningsfunktion, gör att du kommer få ett annat driv och power i steget.

Se till att börja på en lägre avsats/låda och att den är stabil så den inte vickar eller välter vid själva hoppet eller landningen. Stegvis kan du jobba dig uppåt i höjden på avsatsen/lådan. Med benet som är på avsatsen/lådan skall du skapa kraft och skjuta ifrån till ett hopp så högt som möjligt. Utmaningen blir att endast använda det benet så gott det går.
Glöm inte att ha koll på landningen då avsatsen/lådan gör att det finns en liten risk för snedträff!

Klicka in för att se vår video om step up-hopp