Vi fortsätter att klättra, hänger du på utmaningen?

Vi fortsätter att klättra, hänger du på utmaningen?

Vi avslutade året med en tuffare version av plankan som är en av våra favorit-bålcirklar och vi börjar året med att fortsätta klättra uppåt i vår utvecklingskurva.
För att få maximal utdelning och utveckling behöver övningar ändras med jämna mellanrum. Om det är antal serier, repetitioner, tid, vikter eller varianter av övningen spelar inte så stort roll, det viktiga är att din kropp får ständig utmaning för att utvecklas och bli starkare och/eller uthålligare.

Bergsklättraren, även kallad spiderman, är en utveckling och variant av plankan med rakt armsstöd. Själva utvecklingen är att du, förutom att du utmanar din bål statisk, även utmanar din bål koncentrisk genom att lyfta dina ben mot dina armbågar. Samkörningen av både det statiska och koncentriska arbetet ställer stora krav på din kroppskontroll och bålstabilitet.

Klicka in för att se vår film om bergsklättraren

Vill du utmana dig vidare och göra bergsklättraren till en mer helkroppsövning lägger du till en armhävning mellan. Då utvidgar du den statiska båldelen ytterligare genom hela armhävningen samt kopplar på bröst och armmuskulatur.

Klicka in för att se vår film om bergsklättraren med armhäv