Bål á la friidrott

Bål á la friidrott

I takt med att din bål blir starkare och stabilare behöver den ständigt få nya utmaningar för att fortsätta den fina utvecklingen. Då är miniband/ hipbands ett utmärkt, enkelt och billig sätt att uppdatera eller trappa upp bålträningen med. Vi samarbetar med Flowlife som har riktigt bra, tåliga och prisvärda miniband som vi varmt kan rekommendera.

Samarbetet mellan din magmuskulatur och höftböjare är viktigt då de är dem tillsammans som bidrar till att du enklare och snabbare får upp löpsteget. Tidigare har du fått tips om hur du tränar din bål statisk genom plankan både med underarms- och rakarmsstöd samt med rörelse i eller med belastning i form av gummiband. Sen har du även fått flertalet dynamiska magövningar som magpumpen, passgångssitups och vindrutetorkaren.

För att utveckla din magstyrka samt stärka ditt löpsteg vidare får du nu 2 stycken mag- och höftböjarövningar med ett mer specifik samarbete dem emellan. Den ena övningen är statisk, den andra dynamisk. Variationen mellan båda träningssätten är alltid bra då du behöver styrka och uthållighet i båda formerna.

Liggande skipping X är en utveckling av den tuffare steget av magpumpen där minibandet/hipbandet kopplar ihop samverkan mellan magen och höftböjaren mer specifikt. Övningen är inspirerad från sprinten där denna övning var en del i vår träning ”back in the days”.

Klicka in för att se vår video om liggande skipping X

Stavgung är inspirerad från, som namnet kanske avslöjar, stavhopp när hopparen skall jobba genom staven vid upphoppet. Övningen är mer statisk och kan utvecklas vidare genom att ha hantlar i händerna (går lika bra utan om det känns för tungt i början).

Klicka in för att se vår video om stavgung