Utfallsteg + step ups = sant

Utfallsteg + step ups = sant

I takt med att du blir starkare i din löpstyrka behöver du anta nya utmaningar för att fortsätta utveckla styrkan. Utfallssteg är en sådan löpstyrkeövning vi gått igenom tidigare, både den traditionella versionen och klockversionen. Några månader senare fick du en svårare variant; utfallssteg på avsats.
Step ups är en annan löpstyrkeövning som är riktigt bra för dig som löpare och som vi också gick igenom med dig under förra året.

Nästa nivå på dessa övningar, när du ”växt” ur ovan, är en kombination av dem båda tillsammans med ett par hantlar. Hantlarnas uppgift blir att förlänga dig ytterligare vilket i sin tur ställer större krav på din balans och kroppskontroll, speciellt i fot-, knä- och höftleden. Väljer du dessutom en mjukare avsats att stå på blir det riktigt utmanande (i filmen är det ett antal stretchmattor). Alternativet skulle kunna vara en balanskudde eller balansplatta på en lägre låda/avsats om du inte har så många stretchmattor till hands.

Denna löpstyrkeövning blir en komplex helkroppsövning som stärker dig och dina leder så att du bl.a. kommer att vara mer redo för terräng- och off trail löpning!

Klicka in för att se vår video om djupa utfallssteg till step up med hantlar