Hjortron, skogens och kroppens guld!

Hjortron, skogens och kroppens guld!

Hjortron sägs vara skogens guld då det är ett av de mest näringsrika bären du kan hitta i skogen, men de är svåra att hitta. Stenfrukten hjortron innehåller inte bara bl.a. vitaminerna A, B1, B2 och B3 samt C och E, mineralerna fosfor, järn, kalcium och magnesium utan även fibrer, antioxidanter samt omega 3 och 6. Denna ”ovanliga” nyttighetscocktail ger dig massvis med fördelar där vi här nedan nämner de främsta.

Som en av de livsmedel som innehåller mest C-vitamin (3- 4 gånger mera än apelsin) och tillsammans med vitamin A ger det dig ett bättre och starkare immunförsvar. Tack vare vitaminerna B1, B2 och B3 samt mineralen järn får du en bättre blodcirkulation. Den ”udda” kombon för bär, att innehålla omega 3 och 6, minskar risken för högt blodtryck vilket bidrar till att du håller ditt hjärta i toppform.

Hjortronet har länge använts som ett vattendrivande medel för att stimulera din urinering. Detta är viktigt för att din kropp skall ha en god genomströmning av vätska samt minska risken för att onödigt vatten, salt och fett lagras i din kropp. I samma tema är den bra för ditt matsmältningssystem tack vare den höga fiberhalten. Du får också ett starkare skelett samt skyddar din hud. Återigen är det C-vitaminet som tillsammans med Omega 3 och 6 ökar din huds barriärskikt till de bättre. Dessutom är E vitamin och antioxidanter skyddande mot solens UV-strålning och kan till och med minska hudens rynkor.